SM i Piteå del 1

I onsdags drog SM i Piteå igång. Två tävlingsdagar har gått. Här kommer en liten rapport om dessa dagar.

I måndags började resan för våra aktiva och vallare till Piteå. Där ska under närmaste veckan SM avgöras. SM är en del av SM-veckan som arrangeras och sänds på SVT.

Första distansen, 15km klassiskt, var i onsdags och på startlinjen ställde vi upp med Lucas Lennartsson och Mattias Törnqvist. Piteå bjöd på härligt vårväder med uppåt 10grader och sol vilket gjorde att snön var väldigt lös och de tuffa banorna kring Lindbäcksstadion väldigt krävande. Skidorna vallades med klister och grabbarna gjorde ett tufft jobb i spåren. Lucas åker in sig på en fin 27e plats och Mattias in på en 82a plats på sitt första SM som senior.

Torsdagen bjöd på ungefär samma temperatur och en varm natt gjorde spåren om än ännu lösare då det vankades masstartslopp i 30 km för grabbarna och 15km för damerna. Till start hade vi Adam Gillman, Mattias Törnqvist, Lucas Lenartsson samt Elin Schagerström som anslutit till gänget. 

I mål så har vi Adam på en 37e plats i ett lopp där han fick slita för varje meter i det lösa föret. Lucas och Mattias valde båda att bryta loppet. 

Efter grabbarnas tuffa 6 varv på en 5km slinga så var det dags för damernas start i ett väldigt uppåkt spår. Här kör Elin in på 24e plats och 12a i U23 klassen.  

Idag är det vilodag innan SM fortsätter med Sprint på lördag, Stafett på söndag och 3mil och 5 mil på måndag. Elin kommer att under fredag och lördag åka skidorientering som är en annan del av SM-veckan här. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej