USM i Högbo

I helgen som var, 27-29 januari, gick Ungdoms SM av stapeln i Högbo. Garphyttan hade två representanter som var med och tävlade Ellen Olsson och Linus Wedin, de tävlade i klassen D16 och H16. Även i Gävle trakten så har natursnön varit lite i varierad mängd så banorna gick på konstsnö men med kallgraderna som var så resulterade det i snabba spår och en hel del isfläckar.. Solen var med ungdomarna hela helgen och bara med lite inslag av moln. Under fredagen kördes det fristil 7,5 km, Linus gjorde ett kanonlopp och slutade på en 9e plats. Ellen körde också bra och in på en 38e plats. Under lördagen var det sprint, 1,2 km. Riktigt snabb bana med höjdskillnader och snäva kurvor, publikvänlig men krävande för de tävlande. Både Ellen och Linus tog sig vidare till kvartsfinal. Väl där slutade de på 23e plats respektive 18e plats. Bra jobbat!
På söndagen väntade stafetter men då vi bara hade två åkare på plats kunde vi tyvärr inte ställa upp då det krävs tre åkare. Ellen och Linus åkte därför hem efter lördagens tävling och laddar för nya!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej