JVM och EM i skidorientering

JVM och EM i skidorientering

Resan till Lettland har definitivt bestått av toppar och dalar. Efter veckan som gått kan man minst sagt säga att vi fått med oss mycket erfarenheter, inte bara i tävlingsmomentet, men även allt som kan hända runt omkring.

 

Resan till Madona, Lettland gick bra och vi var många som var taggade på tävlingar. De två första etapperna gick bra och allt flöt på runt omkring. Efter två dagars tävlande var det dags för vilodag, men vi behövde inte fundera länge på vilka turistmål Madona hade att bjuda på innan en magsjuka bröt ut bland truppen och vi alla blev strandsatta på hotellet. Jag var en av få som faktiskt klarade mig från sjukan och stod alla tävlingar på startlinjen. För resterande truppen, dvs blandat seniorer, juniorer, ungdomar och coacher, såg veckan annorlunda ut. Det var minst sagt speciellt att bo på hotellet. Än vet man inte om det var magsjuka eller matförgiftning som slagit till, men på ett hotell där alla delade badrum och dusch, föll laget som pinnar. Efter tre dagar blev byggnaden som ett sjukhus där munskydd och handsprit alltid användes. Såklart påverkade allt detta tävlandet och att hålla fokuset på själva tävlandet och orienteringen blev lite utmanande. 

 

Tävlandet har gått upp och ner för min del. Den största utmaningen var att orientera under stress, där långdistansen och medeldistans inte riktigt gått som jag ville. Men jag tar med mig två bra lopp, även om det blev felstämpling på sprinten. Överlag tycker jag att arrangörerna anordnat ett riktigt bra och roligt mästerskap med bland annat proffsiga tävlingar och underhållande ceremonier. 

 

Men jag är inte den enda från Garphyttan som fick chansen att tävla i Madona. Klubbkompisen Elin Schagerström har även hon fått uppleva mästerskapen och gjort riktigt bra prestationer! Hon berättade även om hur hon tävlat i Madona år 2019 och kände igen stadion och en del av spåren. Även Elin skriver gott om tävlingarna;

”Tävlingarna var riktigt fina och roliga, och jag är supernöjd över mina lopp under veckan. Att det sen blev magsjuka och en missad start var riktigt surt.. Men totalt sett var det en väldigt kul resa!!”

 

Under veckan har hon lyckats kamma hem sin första mästerskapsmedalj som senior då det blev en tredjeplats på sprinten och även ett guld i den långa damstafetten och ytterligare ett brons i sprintstafett!

Som ny i juniortruppen har denna resa varit riktigt rolig och givande, bortsett från omständigheterna, och jag har framförallt lärt känna mina lagkompisar ännu bättre!

 

Rapport skriven av Nelly 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej