Full fart i Ulricehamn

I helgen har det tävlats för fullt i Ulricehamn. Det har varit sprint och distanstävling i Bauhaus & Smart Energy Cup, samt distriktsstafett och ungdomstävling. Helgen inleddes med fristilssprint på fredagen. Jag, Elin, gjorde en efterlängtad tävlingscomeback efter att ha dragits med överbelastning i ljumsken sedan säsongsinledningen. Jag gjorde personbästa i prologen med en 10:e plats, och slutade 11:a totalt, men det var framförallt extremt roligt att äntligen få vara iväg på tävling igen. Vi hade även Ida, Nelly och Alfons till start i Bauhaus cup sprinten. Ida tog sig vidare med marginal efter en fin 14:e plats i prologen och slutade på en 26:e plats totalt. Nelly ramlade tyvärr i prologen och missade avancemang, men det tog hon igen med en snabb sträcka under lördagens stafett. Anja, som tävlade i Smart Energy Cup, gjorde sin absolut bästa tävling hittills med en stark 4:e plats i prologen som följdes upp med en 7:e plats totalt, ynka meter från att ta sig till final. Fjärdeplatsen i prologen resulterade dessutom i vinst av Hejapriset då hon åkte bäst i hela startfältet i förhållande till sin ranking!
På lördagen var det alltså dags för den årliga distriktsstafetten som i år genomfördes med mixlag, två damer och två herrar. Vi, i form av Örebro Län, ställde upp med ett lag bestående av Ida på första sträckan, Måns på andra, Nelly på tredje och Alfons på den avslutande. Alla gjorde exakt vad de skulle på sina sträckor och genomförde loppet väldigt bra vilket resulterade i att vi slutade på en 24:e plats, en rejäl förbättring från startpositionen som 42:a lag. Under lördagseftermiddagen arrangerades även Lilla Ulricehamnsloppet för ungdomar och självklart hade vi representanter även där. Det var Maja Lindström (D7-8), Kajsa Lindström (D9-10), Emma & Anna Lindström (D11-12) och Eric Törnqvist (H11-12) som hade tagit sig till Ulricehamn för att försvara Garphyttefärgerna, vilket de alla gjorde suveränt!
Efter en natt med några minusgrader var det dags för helgens sista tävlingsdag, nämligen klassisk distans. Trots flera plusgrader och sladdrigt klisterföre levererade vallarna bra skidor. Distansbanan var kuperad och rätt krävande men vi alla krigade på bra! Jag hade en tyngre dag då kroppen var riktigt trött, men kämpade på hela vägen in i mål och slutade på en 20:e plats. Både Ida och Nelly gjorde riktigt starka lopp i D17-18 och slutade på en 9:e respektive 19:e plats.

Nästa stora tävling för oss juniorer är junior-SM i Gällivare v.10 där det vankas masstart i skate, fristils sprint, intervallstart i klassisk stil och det absolut viktigaste: stafett!
Rapporten skriven av Elin Törnqvist

Stafettlaget: Alfons, Ida, Nelly och Måns

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej