Tävlingshelg i Åsarna

Denna helg stod Åsarna IK som värd för seniorernas tredje Sverigecuphelg och FIS tävlingar för juniorerna. Schemat var fullspäckat med tre tävlingsdagar i fristil. På fredagen vankades sprint, på lördagen 10km intervallstart och på söndagen avslutades helgen med 15 och 10 km jaktstart utifrån lördagens resultat.

Representanter för klubben var denna helg Linus Wedin i H17-18, Nelly Mårtensson och Ida Bervenståhl i D19-20, Elin Törnqvist i D21 och självklart våra fantastiska vallare/föräldrar som i vanlig ordning levererade utomordentlig service. Vi anlände till Åsarna under torsdagen och efter en mycket blåsig natt vaknade vi upp redo för sprint! Det blev en lite tråkig dag för mig, Elin, som inte är någon sprintspecialist. Desto bättre gick det för Ida och Linus som båda tog sig vidare från kvalet och fick åka semi- respektive kvartsfinal, där Ida slutade på en fin 8:e plats totalt och Linus som 22:a. Nelly fick tyvärr feber och fick avbryta helgen.

Lördagens distanslopp blev en desto roligare historia för mig då jag med en pigg kropp åkte in på en 20:e plats, med knappa minuten upp till topp 10. Linus gjorde också ett mycket starkt lopp och slutade på placering 8, med ynka 22 sekunder upp till tredjeplatsen. Ida visade även hon framfötterna och tog sig med bra åkning in på en 12:e plats.

Efter lite återhämtning och skidtester blev det söndag och dags för den sista tävlingen, jaktstart. Jag gick ut med ca 5 sekunder upp till en liten klunga, och 1 sekund bak till några åkare, men ställde in siktet på skidskyttarna framför.  De två sista (av tre) varven gick jag tillsammans med två skidskyttetjejer, som passade på att tävla lite längd denna helg. Vi växeldrog och tog in tid på duon framför, men riktigt så långt räckte det inte. Vi tre spurtade om 15:e – 17:e platsen och jag slutade som 16:e, det bästa jag gjort hittills iår vilket var mycket roligt! Linus gick ut som 8:a efter gårdagen, och plockade stadigt placeringar för att gå i mål på en mycket stark 6:e plats.

För våra juniorer väntar nu Junior-SM i Ulricehamn 14 – 18:e februari, och jag siktar på att köra lite långlopp i februari då nästa cuptävling är först 8 – 10 mars.