FSEC & Bauhaus Cup i Östersund

I veckoslutet har Ford Smart Energy Cup och Bauhaus Cup avgjorts i Östersund. Fredagen började med sprint i klassisk stil där Linus var den som tog sig vidare med 29:e tid i prologen. I tufft motstånd i kvartsfinalen gjorde han en jättefin insats och slutade på en fjärde plats där, 20:e totalt. Ida och Nelly gör båda två stabila insatser där det var nära att de gick vidare från prologen. Tyvärr var Ida nere på knä i första uppförsbacken och tappade de hundradelar som saknades för avancemang, och Nelly åkte starkt och stabilt men missade 30:e platsen med ynka 2 sekunder. Jag föll i en utförsbacke och tog mig inte heller vidare från prologen.

På lördagen vankades distriktsstafett för juniorer och klubbstafett för seniorerna, men vi hade inga lag till start så det blev en tävlingsfri dag för oss. På söndagen var det däremot full fart igen med masstart i fri stil. Juniorklasserna körde 15 km på den tuffa femkilometersbanan och först ut vid kl. 10 var Ida och Nelly som båda två gjorde fina lopp! Nelly klättrade stadigt i listan under loppets gång och slutade på en mycket fin 17:e plats, och även Ida gjorde en stark insats och slutade på en 24:e plats. Bra jobbat tjejer! Linus gjorde ännu en stark insats när han åkte in som 11:a, med bara några sekunder upp till 10;e platsen, och visade att han är både stark och uthållig. Mycket bra genomfört lopp Linus!

Sist ut för dagen var min klass, D21, som körde 20 km. Banan hade då hunnit bli rejält lös och sockrig samt isig utför, vilket jag tyckte gjorde det lite svårt att skapa fart i nedförsbackarna. Jag var lite trögstartad och seg under det första varvet och fick kriga för varje meter idag, men kunde åka tillsammans med två andra åkare de tre sista varven. Vi hittade ett jämnt och bra tempo som vill höll hela vägen in i mål och jag gick in på en 23:e plats idag. För min del väntar nu SM – veckan i Boden den 20 – 26:e mars med massor av roliga lopp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej