Skandinavisk Cup och Smart Energy Cup i Falun

Under tre dagar bjuder Falun-Borlänge SK in till tävlingar i Falun. Tävlingarna ingår både i den svenska seniorcupen och i den Skandinaviska Cupen. Med detta i minnet är det inte överraskande att ca hälften av deltagarna kommer från vårt västra grannland, varav några av dessa slåss om en åtråvärd OS-plats, utöver pallplatserna.

Fredagen bjöd på ett 150-tal startande i sprinten i fri stil. Garphyttan hade denna gång ingen deltagare, men väl ett par åkare, med tillhörande vallare samt en teståkare/fotograf, som gjorde förberedelser inför lördagens distanslopp över 15 km (klassisk stil). Prognosen var att det skulle bli snöfall under natten till lördagen men också under själva tävlingsdagen. Och så blev fallet. Svårvallat? Inte för våra vallare, de hittade både fäste och glid som räckte hela loppet.

Lucas gick ut först av GIFs båda åkare, Adam var den andra. De båda klubbåkarna höll jämna steg under första delen av det hårda loppet, med dubbla körningar uppför den klassiska ”Mördarbacken” (både den lilla och stora). Trots bra skidor tog backarna ut sin rätt och det märktes på de flesta åkarna idag, även segraren såg lite sliten ut på sista varvet uppför MB. Adam lyckades dock hålla uppe farten lite längre och slutade på en fin 21 plats bland de svenska åkarna, Lucas gjorde även han en riktigt stabil insats, med en 29 plats bland de blågula. Resultaten var, för båda, de bästa för säsongen i de större sammanhangen.

I morgon väntas det nytt lopp med ca 200 starter (lika som under lördagen), denna gång 15 km i fri stil. Banan är densamma som under dagen, dvs nya körningar upp för MB (puh). Vi önskar alla inblandade lycka till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej