Bauhaus Cup + JVM-test i Skellefteå

En liten trupp bestående av Elin och Henrik Törnqvist var på plats i Skellefteå!

Helgen bestod av 10 km klassiskt på fredagen, sprint fri stil under lördagen och avslutades på söndagen med masstart över 15 km fritt.
Redan på onsdagsmorgon började resan mot Skellefteå. Väl på plats ägnades torsdagen åt ban- och skidtester på Skellefteås tuffa banor. 

Förhållandena inför fredagen klassiska lopp var fina med nån plusgrad och solglimtar. Det kördes två varv på en 5km bana med många långa tuffa backar. Elin slutade på en 18:e plats av 49 stycken startande i D 19-20. På lördagen vankades det sprint i fri stil och för Elins del blev det en kort dag då hon var <2 sekunder från att ta sig vidare från prologen.
Helgen avslutades med masstart 15 km fristil, 3 varv på samma 5 km bana. Elin genomför ett stabilt lopp utan att gå för fort i början och håller bra fart hela vägen och slutar på en fin 31:e plats av de 94 tjejer som fullföljde loppet.

Elin som varit rejält förkyld under jul/nyår kommenterar helgen  ”jag gjorde vad jag kunde, är inte nöjd men det gick väl ganska bra trots att formen inte är på topp ännu”.

Tack Skellefteå Skidklubb för en mycket bra helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej