Tävlingspremiär för flera GIF åkare

En helg med 15 Garphytteåkare till tävlingsstart!

Vi börjar med en rapport från Älvdalen och Björnjakten där vi hade våra yngsta tävlande på plats för att göra säsongsdebut. Efter att arrangören fått minusgraderna på sin sida kunde till slut tävlingen genomföras- eller hur blev det  nu? Låt oss höra… 

Lördagen inleddes med individuell start fristil och där hade vi Ellen Olsson i D15-16 först ut. Ellen gjorde ett stabilt lopp och skaffade sig  ett bra läge att jaga inför söndagens jaktstart. 
Näst på tur ut i tävlingsspåret var Eric Törnqvist tävlandes i H11-12, även han gjorde ett fint första lopp för säsongen. 
I D11-12 hade vi systrarna Emma och Anna Lindström som fick kampas mot varandra, i den duellen drog den ett år äldre systern Emma det längsta strået och Anna följde tätt intill. 
I D9-10 hade vi ytterligare två tjejer till start, Agnes Fryxell och Kajsa Lindström de följdes sedan tätt av Maja och Freja Lindström i D0-8 år. Tjejerna gjorde alla fina lopp och fick i mål träffa maskoten Elvis. 

Den klassiska tvådagars tävlingen Björnjakten brukar följa upp den individuella fristilslördagen med en jaktstart, men pga en sträng kyla över Älvdalen blev söndagens jaktstart tråkigt nog inställd. 

Om vi beger oss ännu längre norr ut hamnar vi på Idre Fjäll där klubbens juniorer och seniorer inledde säsongens Bauhaus- och Ford Smart Energy Cup. Truppen anlände under torsdagen och stora delar av truppen gjorde under dagen skid-och bantester inför fredagens sprint i fristil. Först till prologstart under fredagen var första års senioren Anja Andersdotter, hon slutade på en 17:onde plats och fick prova åka kvartsfinal i ett starkt startfält. I kvarten tog det tyvärr slut, men Anja var efter loppet nöjd med sin insats! 

Efter damernas prolog gav sig Alfons Wedin och Alexander MacDonald Larsson ut i spåret för att åka sina prologer. Både Alfons och Alexander har två år kvar som juniorer men provade att kvala in i seniorklassen, deras tider räckte inte riktigt till för att få fortsätta tävla under dagen. 

Till lördagens race om 10km fristil kom hela junior/senior truppen till start. Alfons och Alexander inledde dagen i H19-20, båda grabbarna gjorde varsina fina tävlingar. 
Näst ut från GIF-lägret var Anja följt av den yngre juniorklassen med Nelly Mårtensson och Ida Bervenståhl. Nelly och Ida gjorde båda ett bra lopp, där Ida till dagen visa sig starkast. 
Efter D17-18 hade vi Elin Törnqvist ut i den äldre juniorklassen. Elin gjorde ett mycket stabilt lopp och placerade sig på en 11:onde plats. GIF har minst sagt starka tjejer just nu! 

Även i Idre gjorde sig kylan påmind och starttiderna fick justeras något. Klockan 09:45 hade vi första dam till start i D21 där Anja gav sig ut för 10km i klassisk stil. Tätt efter seniorklassen fick juniorerna göra upp i sina klasser där distansen idag mätte 7,5km. Ida och Nelly startade tätt för Elin i den äldre juniorklassen och alla fyra åkare var efter loppet nöjda med sina lopp och helgen i helhet. 

Vi hade även under helgen en Garphytteåkare som gjorde debut i långloppscupen Ski Classics. Adam Gillman kommer under säsongen prova på hur det är att åka långlopp i Exsitec Ski Team. Tävlingarna inleddes i Österrike, närmare bestämt Bad Gastein med Pro Team tempo och under söndagen åkte han sitt första individuella lopp. 

Håll utkik för ett längre reportage med Adam där vi får en inblick i hur hans första race på långloppstouren har varit. 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej