Adam Gillman ny i Ski Classic

Ny arena! 
Denna säsong kommer jag att åka Ski Classics för ett team som heter Exsitec Ski Team

Efter en överansträngning i ena armbågen var premiären länge hotad men med nästan 2 veckors vila från stakning åkte jag ändå ner till Bad Gastein för första tävlingarna i Ski Classics. Först var det Pro Team Tempo som gällde och det blev ett tufft lopp för egen del, men kunde i alla fall hjälpa laget under första halvan av loppet innan jag tog mitt egna tempo in i mål. 

Dag 2, söndag, var det 33 km som gällde. Första riktiga tävlingen på höjd (1600möh) och med dålig uppladdning och kort acklimatiseringstid blev det slitigt. Brutalt snöfall och tungt före gjorde det tufft. Vi stannade kvar i Bad Gastein och tränade på under veckan som var och jag kände att det gick bättre och bättre, både formmässigt och höjdmässigt. I torsdags åkte vi till Nauders strax nedanför Melago där La venosta criterium skulle köras. Ännu högre höjd denna gång (1900möh) men jag kände redan dagen innan att formen var bättre. Ett tufft utgångsläge med startnummer 84 gjorde att jag inte hann avancera tillräckligt innan det sprack av i klungan. Jag åkte stora delar tillsammans med förra klubbkompisen Richard (som till denna säsong bytt klubb till Malung) och med grymma skidor kunde jag gå med komfortabelt stora delar och vinna över Rickard(judas) i slutändan. Ett stort fall framåt gentemot i Bad Gastein och ser med tillförsikt fram emot kommande tävlingar i januari. Med bättre startposition och ännu mer offensiv i början kan det räcka ännu längre. Flyget hem från München blev inställt och ombokad så just nu sitter vi på flygplatsen i Amsterdam och väntar på flyget till Arlanda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej