Skidläger i Älvdalen

Rapport från årets skidläger i Älvdalen 15-18/12

 

Vi anländer på torsdag em/kväll till det supermysiga vandrarhemmet Tre Björnar i Älvdalen. Vi blir mycket väl mottagna av ägarna Lennart och Tinni och vi har hela vandrarhemmet för oss själva! När hela gänget har anlänt runt kl 21:00 så tar vi en kvällsmacka och installerar vi oss sedan på rummen. I år består lägertruppen av 2 tjejer från svart grupp (Alma och Elin), 7 från röd grupp (Arne, Axel, Petter, Emelie, Jonna, Iben och Inga), samt 1 från orange grupp (Eric). 4 ledare (Kia, Tina, Frida och Fredrik) samt två föräldrar Niklas och Stefan. Totalt 16 personer,10 barn och 6 vuxna.

Dag 1: Frukost serveras av ägarparet kl 08:00, vilket känns väldigt lyxigt och fint. Temperaturen ligger idag på -21 grader vilket gör att vi bestämmer att lägga dagens pass i Norra Garberg ca 4 mil bort. Vi passar på att ha en genomgång om vikten att klä sig lager på lager dvs två par underställ eller mer och skydda utsatta partier som näsa, kinder och händer. P.g.a. ”höjden” är temperaturen endast -11 grader i Norra Garberg och vi startar det första passet strax efter kl 10. Klassisk stil 10 km blev lägrets första pass och för många var det årets första gång på skidor. Vi är tillbaka till vandrarhemmet vid kl 12:30 och då serveras en fantastiskt god gulaschsoppa med hembakt bröd, såå lyxigt. Eftermiddagens pass i fristil hålls kl 15:00 på Älvdalens fina skidstadion, p.g.a, kylan -18,5 grader kortar vi ner passet till 45-50 minuter. Efter dagens avslutade skidåkning är det dags för dusch, fika och senare kvällsmat. Första kvällen är det Tinas goda kycklinggryta och ris som står på menyn. Stefan har fixat en kvällsaktivitet i form av ”stress” dvs tävling i grupper vilket var mycket uppskattat, tack så mycket!

Dag 2: Vädret har slagit om till både fuktigare och mildare. Efter en mycket god frukost på vandrarhemmet drar vi även denna morgon till Norra Garberg för ett skatepass på 10 km banan och några väljer att åka 7 km slingan istället. På lunchen passar vi på att fråga ut gruppen lite om varför de åker skidor och vad de tycker är det roligaste att göra på skidträningen. Stafetter verkar vara ett genomgående populärt inslag! Eftermiddagens pass genomfördes på Älvdalens skidstadion med hög fart och fläkt med just stafetter 😊. Efter dagens pass hade Tinni och Lennart eldat i bastun på gården så då blev det bastubad.

Dag 3: Uppstigning och frukost klockan 08:00. Sedan packning av sina grejer städning av rummen. Sista passet körs på det anrika vasaloppspåret vilket är en platt terräng. Kanske var det några som blev sugna att åka ungdoms Vasan efter detta träningspass?

Sammanfattningsvis tycker vi att boendet var toppen mysigt och enormt lyxigt att få frukost och lunch serverat. Valet av helg kan naturligtvis diskuteras och visst skulle det vara bättre med ett försäsongsläger första helgen i december. P.g.a. av att vi reste till träningspassen kunde vi inte hålla längre pass men där satte även kylan stopp för detta under det första dygnet. Vi kommer skicka ut en enkät till ALLA med barn i orange grupp och uppåt för att få in era åsikter om lägerverksamheten. Snälla ta er tid att svara på detta!

Nu när vi har snö i Ånnaboda passa på att åka upp och åka skidor även under julledigheten med era barn/ungdomar och ta kontakt med varandra för det är mycket roligare att åka med en kompis. Som vanligt håll er uppdaterade på den nya hemsidan där info läggs ut fortlöpande!

God jul önskar vi från tränargruppen

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej