Elin och Nelly är igång med Skidorienteringssäsongen

Här kommer en liten hälsning från säsongspremiären i skidorientering. Planen var att inleda vintern med tävlingar och efterföljande landslagsläger i Arvidsjaur, men snöbristen ledde till att tävlingarna blev inställda och lägret blev flyttat till Ylläs i norra Finland.

Säsongen rivstartades med en intern sprinttävling tillsammans med finska landslaget lördagen 3:e december. Banan var 3 km med 9 kontroller. Jag lyckades hålla fokuset hela banan och välja bra vägval. Kroppen kändes pigg och efter 17 minuters åkning slutade jag tvåa efter estniska Daisy Kudre-Schnyder som är regerande världsmästare i just sprint. Jag är väldigt nöjd med loppet, och efter kvällsjogg och obligatorisk finsk bastu var det bara att ladda om för medeldistans på söndagen. Söndagens lopp började bra, men jag hade svårt att hålla fokus i slutet där smalspåren gick tätt. Jag missade en del till näst sista kontrollen men åkte till slut in på en 5:e plats. Efter tävlingarna stannade vi kvar för några dagars läger.
Tyvärr vaknade jag upp förkyld på onsdagen och fick jag åka hem från lägret några dagar tidigare. Det blev en vecka med vila och plugg hemma i Luleå innan nattåget söderut mot nästa tävlingshelg i norska Sjusjøen!

I Sjusjøen väntade en sprint och en medeldistans i kallt, strålande vinterväder. Jag har varit där och tävlat flera gånger förut, och det är ett favoritställe! Jag fick till ett bra lopp på lördagens sprint och det räckte till en 5:e plats.
För Nelly var helgens tävlingar premiär för säsongen:
– Det är kul att vara igång med säsongen! Tävlingarna var bra arrangerade med roliga och utmanande banor. För mig var det ovant och lite stressigt under lördagens sprint, så det blev en hel del bommar. På söndagens medeldistans gick det däremot lite bättre, men det var fortfarande ovant, säger Nelly.
På söndagen placerade hon sig på en imponerande 6:e plats i juniorklassen. För min del gick söndagens lopp sämre. Jag gjorde många små misstag under hela tävlingen och slutade på en 19:e plats. Efter tävlingarna stannade vi kvar några dagar extra i Sjusjøen. Nelly fortsatte med juniorlandslaget och säger såhär om det:
– Sen var det roligt med ett par lägerdagar också som norska landslaget ordnade. Det var kul att träffa åkare från Norge och Estland, men också från Tjeckien och Schweiz. Nu ser vi fram emot en rolig säsong!

För Nelly väntar Bauhaus cup i Lycksele veckan efter nyår och för egen del blir det skidorienteringsvärldscup i österrikiska Ramsau. Innan dess blir det efterlängtad skidåkning i Ånnaboda och julfirande hemma i Latorp.

God jul och Gott nytt år!
Elin Schagerström

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej