JSM Gällivare 2023

I onsdags startade Junior-SM i Gällivare och vi var såklart på plats med en trupp. Första tävlingsdagen bjöd på masstart i fristil, två eller tre varv på världscupsbanan runt Hellnerstadion. På startlinjen hade vi Nelly och Ida i D17-18 (10km) och Elin i D19-20 (15km). På grund av den stränga kylan flyttades starten fram en timme så att temperaturen hann stiga något, vi vaknade till -26 vid boendet på campingen i Gällivare. Det blev fina och utmanande tävlingar på den tuffa banan. Ida åkte in på en 11:e plats, Nelly 16:e och Elin 13:e.

På torsdagens program stod fristilssprint. Nelly, Ida och Elin tog sig vidare till kvartsfinal men det räckte inte hela vägen semi den här gången. Alexander, som anslöt till truppen under onsdagen, kämpade på men det räckte inte till vidare avancemang från prologen.

Under fredagen var det en välbehövlig vilodag från tävlandet då vi passade på att utflykta i närområdet, åka lite skidor och ladda om inför lördagens tävling.

Sista individuella tävlingen var klassisk distans och loppet genomfördes under underbara förhållanden med blå extra före och sol. Alexander var först ut och körde 10km. Han tyckte att det andra varvet på 5km banan gick tungt då han kände av Vasaloppet som han åkte i söndags.
Tjejerna åkte 5 km och alla gjorde stabila insatser, men ingen tyckte att kroppen var i absolut toppform.

Och så var det dags för den avslutande distansen, stafett. Vi hade ett lag i damklassen till start med Ida på första sträckan, Nelly på andra och Elin på den avslutande. Tufft motstånd och trötta kroppar resulterade i en klart godkänd 12:e plats.

En fin vecka i ett finare Gällivare är nu slut och vi tar oss hemåt med blandade känslor. Resultatmässigt blev det inte alls det JSM som jag, Elin, önskat men det är okej för roligt kan man ha ändå!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej