Nelly och Ida på skidgymläger

Höstkänslan har varit på topp i Mora och våra tjejer har tränat på bra.
Nu börjar minusgraderna sjunka och det är dags att sätta sig på skidorna igen. Mora skidgymnasium har bjudit på kvalitativa pass och träningsfokuset har alltmer rikta sig mot vinterns tävlingar.
Ida var, i oktober, iväg på skidgymnasiets första läger i Trysil medans Nelly tränade på hemma med en dessvärre spricka i foten.

Det har blivit mycket stakmaskin och styrka för min del de senaste veckorna men nu är det gött å stå på benen, till och med på skidor, säger Nelly. Ida säger: Min höst och barmarksträning har flutit bra och lyckas hålla mig frisk och skadefri så förhoppningsvis har jag fått bra grund innan vintern drar ihop sig. Nu är det bara smådetaljer som ska fixas till.

Just nu är båda iväg på läger i Bruksvallarna som bjuder på fina men kyliga förhållanden. Det är ett perfekt tillfälle för oss att på snö få slipa på de sista detaljerna i skidåkningen innan säsongen drar igång. Under lägrets första dagar har vi åkt en träningstävling som Skidgym arrangerade som var en bra möjlighet för båda att känna på tävlingsnerverna och att vi är ”fit for fight”.
Efter en vecka i Bruksvallarna är det sedan dags för tävlingspremiär i Idre för Ida medan Nelly kör lite mer rehab. Nu ser vi fram emot en ny säsong med nya utmaningar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att hemsidan ska fungera korrekt.
Okej